Semnele Agni Yoga, 18

1932 - Звезда Утра [Холст, темпера. 61,6 x 97 см]
Nicholas Roerich, Steaua Dimineții
18. Astrochimia permite determinarea celor mai eficiente influențe asupra anumitor organisme. Astrologia nu este altceva decât o formulă a astrochimiei. Omul care a intrat în casa plină de nicotină va duce cu sine particule otrăvite. La fel se întâmplă și cu omul care a simțit pentru prima dată asupra sa efectul razelor astrochimice întotdeauna va rezona în mod deosebit la anumite asocieri. Se poate stabili cu ușurință când anume trebuie să te apropii față de persoana dorită.

La fel și bine-cunoscutele pete solare amplifică influențele chimice. Oamenii vorbesc în permanență despre neliniștea lumii în perioada apariției petelor solare. Chiar și cea mai mică idee ne orientează spre raționamente corecte. Dar dacă e să ne amintim reacțiile chimice devastatoare, atunci nu va fi deloc greu să înțelegem saturația spațiului cu cele mai active componente ale oxizilor metaloizi. Poate fi oare negată cu ușurință forța evolutivă a materiei, atunci când din Rezervorul Infinit se revarsă peste capetele noastre raze de o intensitate incomensurabila!

Organismele cu o sensibilitate crescută pot confirma faptul, că în perioada culminantă a petelor solare razele astrului devin insuportabile din punct de vedere al calității sale. De asemenea, în perioada de cădere a marilor meteoriți, pot fi resimțite tulburări ale sistemului nervos. Până la momentul actual oamenii nu-și pot conștientiza locul în acest laborator gigantic. Chiar și o astfel de conștientizare ar pregăti organismul uman și în locul observațiilor îngrijorătoare asupra oscilațiilor seismografului, și-ar orienta căutările spre Înălțimea Infinită care este la fel de materială ca și hrana zilei de mâine, la fel de măreață, ca multitudinea de aștri.

Lasă un comentariu