Semnele Agni Yoga, 21

1924 - Волны тумана [Холст на картоне, темпера. 29,8 x 40 см] (Серия ''Гималаи'')
Nicholas Roerich, Valuri de ceață
21. Raționamentele referitoare la calomnia istorică sunt adevărate. Calomnia reprezintă un combustibil pentru focul curajului. Calomnia este mai puțin convenabilă doar pentru activitățile comune contemporanietății, însă, din perspectiva istorică, focul calomniei este extrem de colorat. Fără calomnie, umanitatea recunoscătoare ar fi îngropat cele mai strălucitoare fenomene.

Conform tacticii Adversa, clopotele umanității nu trebuie să tacă. Muzica sferelor celeste cere să fie acompaniată, însă invidioșii nebuni consideră că urletul lor compactează atmosfera pentru ca simfoniile Eternității să nu atingă suprafața Pământului. Însă bunul stăpân va găsi o aplicare tuturor neisprăviților. Fie ca torțele calomniei să lumineze calea curajului de neclintit.

Numindu-i pe mesagerii noștri șarlatani, oamenii le acordă, de fapt, o adeverință caracterului lor neobișnuit. Că doar mângâierile animalelor inferioare sunt foarte brutale. Iar brutalitatea urmașilor rasei care pleacă a întrecut până și evul mediu! Nu atât josnicia, cât mai ales brutalitatea percepțiilor face din masa omenirii un material nepotrivit. Brutalitatea este cea care crează frivolitatea, iar mai târziu – trădarea.

Astfel vom determina calomnia ca o torță a sălbaticilor. Însă în trecătorile nopții orice foc este binevenit!

Lasă un comentariu