Semnele Agni Yoga, 20

1933 - Труды Богоматери (Этюд) [Холст на картоне, темпера. 30 x 43,7 см]
Nicholas Roerich, Madonna Laboris (Munca Maicii Domnului)
Într-o impresionantă și emoționantă modalitate, Creștinismul a consacrat următoarea legendă Maicii Domnului: Apostolul Petru, clopotarul din Rai, a fost deranjat. Și a spus Domnului: „Toată ziua veghez porțile Raiului; nu las pe nimeni să intre, totuși, dimineața găsesc nou-veniți în Rai.” Și Domnul a zis: „Să facem runde pe timp de noapte, Petru.” Așa s-au dus în noapte și au văzut-o pe Sfânta Fecioară cobora de-a lungul peretelui o eșarfă albă ca zăpada, pe care urcau sufletele. Sfîntul Petru a luat asta la inimă și a vrut să intervină, dar Domnul i-a șoptit: „… să fie așa…”
Nicholas Roerich. Pentru Feminitate. 1931

20. Noul trebuie înțeles ca un necesar absolut imediat. Orice abatere inutilă nu-și are rostul. Noi am obosit de castelele de nisip. Chiar și lumile îndepărtate trebuie introduse în concretețe. Cercetarea bucății de gheață sau a arșiței chimice solare trebuie să facă parte din cadrul conștiinței, la fel precum face parte din acesta semnificația celor mai mici produse ale materiei.

Oprirea temporară în conștientizarea spiritului poate fi explicată prin micșorarea atenției în raport cu fenomenele naturii. O dată dezobișnuit să mai observe, omul își pierde și capacitatea de analiză și sinteză.

Distrugerea semnelor monetare va elibera lumea din încătușarea care îi stânjenește vederea. În procesul evoluției există momente când pereții, zidiți pentru colectarea semnelor covenționale, devin un obstacol. A venit vremea eliberării cunoștințelor pe propria răspundere a utilității lor.

Rațiunea liberă are dreptul de a căuta un nou model de combinații neașteptate. Aceste fire neașteptate îl vor conduce până în straturile superioare ale materiei. Privind jocul timid și limitat se poate recomanda amestecarea semnelor pentru combinații mai reușite.

Admirați marele joc al Maicii Lumii!

Lasă un comentariu