Întâlniri cu George Roerich (fragment)

painting_id2290-SNR_Portret_brata_Yuriya_Indiya
Sveatoslav Roerich, Portretul fratelui George

 

Fragmente din lucrarea lui Rihard Rudzitis „Întâlniri cu George Roerich” (notițe din anul 1959).

1. Trebuie să uităm trecutul, nu trebuie să gândim la defăimările cauzate nouă. Doar ca să putm colabora. Și poporul, de asemenea, trebuie să-și uite defăimările trecutului. Viitorul este luminos, trebuie să-i oferim totul.
2. Trebuie să formăm o punte spre viitor și să nu privim în trecut. Dacă ai făcut o greșeală, gândește-te cum trebuia să procedezi și data viitoare așa și procedează.
Nu trebuie să regretăm trecutul. Se schimbă atitudinea, se schimbă și aura.
3. În fiecare zi, pentru a dezvolta gândirea, trebuie să găsim o temă/problemă și să studiem toate aspectele ei, să o comparăm cu alte probleme. Să recomandați acest lucru și altora.
4. Trebuie să studiați energia psihică, să observați manifestările ei. Înregistrați(-le).
5. Trebuie să fiți atenți ca fiecare acțiune, chiar și cea mai mică să fie conștientă. Dacă luați o carte sau întindeți mâna, acest lucru trebuie se întâmple în mod conștient.
6. Este necesar de a zidi un statut intern, sau (afirma) reguli de conduită, pentru a cunoaște de ce să ne ghidăm.

George Roerich
George Roerich

7. Etica Vie este o normă de comportament, aplicată în viață.
8. Să găsim, de mai multe ori pe zi, timp pentru tăcerea spiritului. În tăcere trebuie să ne deschidem inima pentru Ordinul Maestrului. Uneori, prin dorințele noastre, noi reprimîm vocea Maestrului.
9. Dacă, din întâmplare, apare o nouă idee, o nouă stare de spirit, o experiență, trebuie să o înregistrăm, mai apoi vom primi un răspuns concret în viață. Să fim foarte atenți cu gândurile care se repetă.
10. Seara, trebuie să ne gândim la ceea ce am făcut în conformitate cu Învățătura (Etica Vie). Nu ceea ce a fost deja în esența noastră în confirmitate cu Învățătura, ci ceea ce am făcut conform Învățăturii înfruntând natura noastră… (va urma)

Lasă un comentariu