Semnele Agni Yoga – introducere

Сокровенное (Сокровище горы)
Nicholas Roerich, Cel mai Sacru (Comoara Muntelui) (Most Sacred (Treasure of the Mountain))

SEMNELE AGNI YOGA

Venerabilul Mahatma, cel care a dat cărțile Chemarea, Iluminarea, Comunitatea, a transmis mai multe sfaturi și semne ale Agni Yoga. Noi am adunat aceste indicații practice în folosul celor care sunt în căutarea cunoașterii.

Sanscrita și Senzara conferă o nuanță aparte de sens stilului de exprimare, fără a găsi însă întotdeauna un echivalent corespunzător în alte limbi. Cu toate acestea, sensul expresiilor a fost păstrat cu exactitate, iar participanții vieții contemporane vor citi cu atenție această Învățătură înțeleaptă ce vine din experiență seculară.

INTRODUCERE

Yoga în calitate de conexiune supremă cu realizările cosmice a existat dintotdeauna.  Fiecare Învățătură conține propria Yoga, aplicabilă la o anumită treaptă a evoluției. Învățăturile Yoga nu se neagă unele pe altele. Precum ramurile unui copac, ele își lărgesc umbra, oferind răcoare călătorului istovit de arșița soarelui.

Refăcut, cu noi puteri, călătorul își va continua drumul. El n-a luat nimic din ce nu-i aparține, nu și-a denaturat năzuințele, a acceptat fenomenul de binecuvântare a spațiului, el a dat libertate forțelor predestinate, el a pus stăpânire pe singura sa avere.

Nu evitați puterile Yoga, însă ca o lumină proiectați-le în amurgul muncii inconștiente. Pentru viitor noi ne sculăm din somn. Pentru viitor reînnoim îmbrăcămintea. Pentru viitor ne hrănim. Pentru viitor ne avântăm gândurile. Pentru viitor ne adunăm forțele.

Mai întâi vom aplica sfaturile pentru viață, apoi vom pronunța numele de Yoga următoarelor zile. Noi vom auzi pașii elementului foc, dar vom fi pregătiți deja să coordonăm valurile de flăcări. De aceea o salutăm pe Raja Yoga cea mare și o afirmăm pe viitoarea Agni Yoga.

Lasă un comentariu